landscape_placeholder

Draai je scherm om in portretmodus voor een betere ervaring

stores

Borstvormen

Asymmetrische borsten

Er zijn vrouwen die volledig symmetrische borsten hebben. Door de keuze van de juiste BH kan het verschil minder zichtbaar worden gemaakt. Ideaal voor de asymmetrische borstvorm zijn is de push-up BH, een t-shirt BH in plunge model of de voorgevormde Memory BH. Memory foam heeft als eigenschap dat de cups zich aanpassen aan de lichaamswarmte en de vorm van de borst.

Atletische borsten

Als je kleine, athletische borsten hebt, kun je kiezen voor een push-up BH, soft-BH, t-shirt-BH en een voorgevormde BH. Maar ook de naadloze top uit de SoftStretch lijn van Chantelle zou goed passen bij deze type borsten. De SoftStretch top heeft geen naden en is daarom onzichtbaar onder kleding.

Hangende borsten

Los bindweefsel zorgt ervoor dat dit type borsten iets hangen, waardoor de tepels vaak naar beneden wijzen. De oplossing is een push-up bh of de t-shirt BH plunge model.

Druppelvormige borsten

Dit type borst heeft de meeste volheid en breedte in het onderste deel onder de tepels, terwijl de borsten aan de bovenkant minder vol zijn. Deze vorm vraagt om een BH met goede ondersteuning zoals een t-shirt BH in plunge model of een beugel BH balconette.

Zijwaartse borsten

Deze borsten of tepels wijzen naar buiten- en in verschillende richtingen. Bij je keuze voor een BH gaat het dus om het ondersteunen en terugleiden van de borsten naar het midden. Dit doe je bijvoorbeeld met een klassieke T-shirt BH, een BH met hoge ondersteuning of een 3-delige beugel BH.

Volle ronde borsten

Deze borst is perfect rond, stevig en heeft zowel bij de borstaanzet als lager hetzelfde volume. Dit type borst heeft geen speciale ondersteuning nodig, waardoor je kan kiezen voor een soft BH, BH zonder beugel of een BH met voorgevormde cups.

Volle zij borsten

Bij dit type borst zit er een relatief grote afstand tussen de borsten. De borst is aan de buitenzijde voller dan in het midden. Je kunt hierbij kiezen voor een t-shirt BH of een beugel BH.

Lange slanke borsten

De slanke borst wordt gekenmerkt door een wat lager zittende tepel en een bredere borstaanzet die naar beneden smaller wordt. Vaak klagen vrouwen met dit borsttype ook over zwak bindweefsel. Dit type borst heeft meestal een kleinere cupmaat en het is hierbij belangrijk het borstweefsel te ondersteunen en iets op te tillen. Het is makkelijk om de borsten wat groter te laten lijken met een push-up BH, de T-shirt BH plunge model of met een voorgevormde BH.

Volle borsten

Deze borst is symmetrisch met wat meer volume aan de onderkant. De tepels zitten in het midden van de borst. Afhankelijk van de cupmaat kan je hierbij kiezen voor een t-shirt BH, plunge BH of een beugel BH.

Vind je bh-maat

Weet je je bh-maat niet? Gebruik onze maattabel en vind jouw juiste maat. Je kunt ook een van onze winkels bezoeken of live chatten met ons. We helpen je graag!

Welk bh-type moet je kiezen?

Er is een groot verschil tussen de verschillende soorten bh's. Lees onze BH-gids en krijg een overzicht van de belangrijkste BH-types met hun kenmerken en speciale kenmerken.

Levering binnen 2 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf €65,-

Gratis retour

Verzending via Click & Collect (beperkt aantal winkels)