Ontdek nu alle fashion SALE met 50% korting!

Onze winkels zijn weer open!

Protheses

Het ondergaan van een borstoperatie en een eventuele nabehandeling is een ingrijpende gebeurtenis die veel impact heeft op vrouwen en hun omgeving.

Borstprothesen worden gemaakt van siliconen waar een zachte folie omheen zit. Een borstprothese neemt de lichaamstemperatuur aan en draagt daardoor comfortabel.Siliconen is een veelzijdig, milieu-vriendelijk materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Siliconen protheses zijn sterk en behouden lang hun vorm. Het is ook mogelijk om met de prothese te zwemmen in chloor of zeewater. Prothesen zijn er in verschillende vormen en maten. Naar gelang de operatietechniek, evt. fysieke klachten en rekening houdend met de wensen/behoeften wordt er een passende prothese gezocht. Daarbij wordt niet alleen gelet op de optische compensatie, maar ook op de gewichtscompensatie. Alleen met een goed passende beha komt de prothese goed tot zijn recht. Voor vrouwen die beiderzijds een prothese dragen is er ook voldoende keus.

Wanneer u een borstbesparende operatie of reconstructie heeft ondergaan kan er, soms na verloop van tijd, maatverschil ontstaan. Er ontstaan problemen met niet passende beha's en de bovenkleding valt niet mooi of trekt scheef. Voor een mooie symmetrie bestaan er deelprothesen van siliconen. U kunt kiezen uit verschillende vormen en maten. Het gebruik is ongecompliceerd en huidvriendelijk.

Deelprothesen

Wanneer u een borstbesparende operatie of reconstructie heeft ondergaan kan er, soms na verloop van tijd, maatverschil ontstaan. Er ontstaan problemen met niet passende beha's en de bovenkleding valt niet mooi of trekt scheef. Voor een mooie symmetrie bestaan er deelprothesen van siliconen. U kunt kiezen uit verschillende vormen en maten. Het gebruik is ongecompliceerd en huidvriendelijk.

Een borst(deel)prothese mag op de huid gedragen worden, echter de meeste vrouwen geven de voorkeur aan een hoesje in de bh waar de prothese ingeschoven kan worden. Dit geeft een zeker en veilig gevoel.

Service en advies

Livera beschikt over jarenlange ervaring in het aanmeten van borstprotheses. Een ruime paskamer, die afgezonderd is van het verkoopgedeelte van de winkel, waarborgt de privacy. Klanten die een borstprothese komen passen, worden aangeraden een afspraak te maken. Er is altijd een vakkundige medewerker aanwezig voor het aanmeten van borstprotheses.

Livera heeft een groot assortiment borstprotheses van het merk Amoena en Anita. In het assortiment vind je verschillende modellen borstprotheses, lingerie én badmode, geschikt voor het dragen van een prothese. Vaak kan je de prothese direct mee naar huis nemen.

Erkenningsregeling

In totaal zijn 2 Livera-winkels in het bezit van de erkenningsregeling voor het verkopen van borstprotheses, BH's en prothesebadpakken. Deze erkenning is in 1995 in het leven geroepen om de winkels te onderscheiden, die op een hoog kwaliteitsniveau borstprotheses verkopen. Alle aangesloten winkels worden jaarlijks op hun kwaliteit getoetst. Deze kwaliteit komt tot uiting in de deskundigheid van de medewerkers en in de inrichting van de paskamer, waarbij privacy en hygiëne gewaarborgd zijn.

Zorgverzekeraar

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft recht op een nieuwe prothese als uw prothese niet meer adequaat is of als de termijn is verstreken welke uw verzekeraar hanteert; meestal is dit eens per jaar of eens per 2 jaar. Voor meer informatie omtrent deze vergoedingen raden wij u aan om even in uw polisvoorwaarden te kijken.

Onderstaande winkels zijn erkend voor het aanmeten van borstprotheses:

Filiaal Adres Telefoon
Livera Amsterdam Hoofddorpweg 20-22 020 - 6141111
Livera Utrecht Roelantdreef 37 030 - 261 10 86

Bovenstaande filialen zijn erkend door de SEMH (Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen). Deze erkenning staat garant voor professionaliteit omdat er aan allerlei eisen voldaan moet worden. Ook voor de zorgverzekeraars is deze erkenningsregeling een graadmeter voor kwaliteit. Meer info www.semh.info

Is je vraag hiermee beantwoord? Voor overige vragen kun je altijd contact met ons opnemen.